Som kunde hos PFA oplever jeg i øjeblikket følgende omkring udbetaling af min kapitalpension:

Kapitalpension hos PFA kan udbetales på én gang eller i delvise udbetalinger.

Man skal dog være opmærksom på følgende:

Hvis jeg ønsker at få udbetalt kapitalpension delvist, er det beløb, jeg som minimum kan bede om at få udbetalt, på DKK 100.000 (før afgift) pr. udbetaling.

Hver gang, der skal ske delvis udbetaling, bliver der fratrukket et gebyr til PFA på DKK 1.000. Den sidste udbetaling er dog gebyrfri.

Før udbetaling skal jeg udfylde et skema med telefonnumre og e-mailadresse og dato og underskrift og sende dette til PFA.

Da jeg beder om at få beløb udbetalt før de datoer, der står i mine nuværnede policer, bestemmer jeg ikke selv udbetalingsdatoen. PFA har en ekspeditionstid på løbende måned + en måned.

PFA sørger for betaling af afgift ( i mit tilfælde 40%) til staten, mens jeg selv skal huske at indberette rente af for sen udbetaling som kapitalindkomst på selvangivelsen.

———————-

Hvis man får udbetalt kapitalpension samtidig med folkepension, indgår disse udbetalinger ikke i beregning af folkepensionen, heller ikke i tillægget. Dette er tilfældet, hvis der sker udbetaling af en ratepension elleren ophørende livrente.

———————

“Det er ikke så svært, når man først får det lært…”smiley

17-09-2009 / Bernt